Martijn maakt samen met kinderen en jongeren muziek en hij is in te huren voor optredens. De workshops worden aangepast aan de wensen en de mogelijkheden van de kinderen. Met Martijn is het mogelijk om een eigen liedje of rap te maken en dit op te nemen op cd. Ook kan je met Martijn bekende liedjes zingen en samen met hem of alleen een optreden geven. Tijdens de workshops brengt Martijn meestal zijn GeluidsOpnameInstallatie® mee. De optredens geeft hij veelal tijdens een feest, op school, op de groep of thuis. Martijn kan leerkrachten goed ondersteunen bij het zingen met de klas.

Workshops voor wie

Basisscholen - Voortgezet onderwijs - Leefgroepen - Kinderfeestjes - Individuen - Kinderdagverblijven - Leerkrachten - Dagbesteding

Eindresultaat

Kinderen krijgen extra lef/zelfvertrouwen - Muzikale vorming - Ontwikkelen van creativiteit - Verwerken van gebeurtenissen - Groepsbinding - Vooral een leuke dag!

Martijn deed workshops voor

De Jeugdhuizen van het Leger des Heils - Kinderdagverblijf Het Speelhuis - De koffieochtenden voor de ouderen van Grijs Genoegen - Bureau Cultuureducatie provincie Groningen - Openbaar Onderwijs Zuidhorn - Toevluchtsoord Groningen - Cultuurweek basisschool de Troubadour - OBS Ter Borch - Diabeteskamp Heumensoord - Kinderkoor Papillon - W.A. Storckschool Dwingeloo - Stichting Opkikker - OBS Kromme Akkers te Garnwerd - KBS Pirouette Almere - SKSG de Rakkerbak Groningen - Sportvereniging Langbroek - Basisschool De Smithoek - ODBS Nijenstein Zandeweer - Basisschool De Fontein Ten Boer - InterArt Petten aan Zee

In de player hieronder kan je verschillende voorbeelden beluisteren.Michael & Martijn

Samen met Martijn maakt Michael een rap over zijn leven op een woongroep. Daar maken ze een opname van. Met de rap komen ze op radio Rebecca en treden op in Van Berestyen te Veendam, de Oosterpoort te Groningen en in... Carré!

Wesley

Wesley woont op een woongroep. Hij vindt het lastig om zijn gevoelens onder woorden te brengen. Samen met Martijn maakt hij het lied LeukLeuk.

De Troubadour

Twee groepen van basisschool De Troubadour maken voor de cultuurweek een dag muziek. Ze maken een eigen lied, nemen dit op en geven een optreden voor de ouders.

“De opening was natuurlijk met… het schoollied! Alle kinderen hebben uit volle borst gezongen en het klonk als een klok! De mevrouw die naast mij stond zei: "Ik krijg er gewoon kippenvel van!" Beter kon ze het niet samenvatten. Het lied is Super!! Daarom, nogmaals hartstikke bedankt voor je inzet en je prettige aanwezigheid bij ons op school.”

Sonja Hofstee (Cultuurcommissie OBS de Kromme Akkers)

Anne & de Slakkenbende

Voor het Kunst en Vliegwerk festival schrijft Anne een lied over haar rupsje Robby. Met de Slakkenbende treedt ze op in het theater Van Beresteyn. Martijn vraagt een van haar groepsgenoten om ook wat met muziek te gaan doen. Anne zegt tegen de jongen: 'moet je doen joh, je wordt beroemd met Martijn erbij!'

Basisschool De Smithoek

Basisschool De Smithoek in Den Ham bestaat 100 jaar. Ze verhuizen naar een ander gebouw. Martijn maakt met elke klas een eigen lied. Dit lied nemen ze live op in de klas.

Grijs Genoegen

Niet alleen kinderen zijn de Sjaak. Een keer in de maand zingt Martijn samen met de ouderen van Grijs Genoegen Groningen tijdens de koffieochtend. Het repertoire bestaat voornamelijk uit smartlappen. Ze hebben een keer opgetreden tijdens de opening van hun nieuwe hangplek.

jeugdhuizen/De Molshoop

Met de kinderen die wonen in de Jeugdhuizen schrijft Martijn liedjes. Op basisschool De Molshoop in Noordhorn speelt hij regelmatig deze liedjes met de kinderen. Verschillende onderwijzers hebben een aantal liedjes opgenomen in hun onderwijsprogramma. Beluister hier zijn Kinderliedjes!

Lisa

Omdat de moeder van Lisa een verstandelijke beperking heeft kan ze niet goed voor Lisa zorgen. Daardoor is Lisa genoodzaakt vroeg uit huis te gaan. Voor haar moeder wil ze graag een lied zingen. Dat is Lieve Mama geworden. Luister een stukje van de demo.

Vinkhuizen Posse

In 2006 maakt Martijn samen met een groep jongeren van de Hart de Ruyterschool (speciaal voortgezet onderwijs te Groningen) een cd. Met de Vinkhuizen Posse neemt hij tijdens zeven bijeenkomsten van een uur een rap en verschillende liedjes en verhalen op.

“SVL Rapt het Wel! werd in tweetallen samen met Martijn opgenomen. Dat ging allemaal supergoed! Alle kids waren erg enthousiast en Martijn deed het erg leuk! De dag was supergeslaagd.”

Jool (Langbroekse Buurtblogger)

Onderstaande workshops geven slechts een indicatie van hoe de activiteiten er uit zien. Zoals blijkt uit de voorbeelden ziet geen workshop er hetzelfde uit. Martijn past zijn werkwijze aan naar de omstandigheden. Er is altijd maatwerk mogelijk. Neem gerust contact op via de mail als je vragen hebt!

“De kinderen én juf vonden het fantastisch!”

Iris van der Meer (Cultuurcoördinator OBS de Molshoop)

Workshop Gitaar

Martijn komt bekende en eigen liedjes zingen met de gitaar, samen met de groep.

Duur: 1 uur - Prijs: € 79,00

Workshop Opname

Martijn schrijft samen met de groep een nummer dat echt van de groep wordt. Het eindresultaat wordt gemixt en op cd gebrand. Tijdens de workshop krijgen de kinderen zichzelf regelmatig over de GeluidsOpnameInstallatie® terug te horen, wat natuurlijk een enorme belevenis is!

Duur: 1,5 uur + mixen - Prijs: € 149,00

Workshop Optreden

Martijn schrijft samen met de groep een nummer. Om dit nummer wordt een mooie show gemaakt, die aan het eind van de middag wordt opgevoerd aan bijvoorbeeld de ouders. GeluidsOpnameInstallatie® is bij de prijs inbegrepen.

Duur: Ochtend of middag + optreden - Prijs: € 199,00

Workshop Studio CD

Tijdens een ochtend schrijft Martijn samen met de groep een lied. Hij gaat thuis aan de slag met dit lied om het een professioneler karakter te geven. Hij neemt het nummer op met drums, keyboard en koortjes. De opname wordt gemastered. Tijdens een volgende bijeenkomst oefent Martijn deze versie met de groep. Zij kunnen dan vervolgens zelf gaan oefenen. Martijn komt vervolgens nog eenmaal terug om een definitieve opname te maken met de kinderen.

Duur: 2 ochtenden + middag & opname - Prijs: € 699,00

Reiskosten

Provincie Groningen: inbegrepen in prijs. Overige provincies: €0,20 per k/m

Een aantal jaren geleden heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd. Hierdoor ben ik werkzaam binnen de jeugdhulpverlening als groepsleider. Ik heb ervaring op kunnen doen met groepen en kinderen van allerlei pluimage. In mijn benadering naar de kinderen staan respect, rust en acceptatie centraal. Humor is een belangrijk instrument in het werken met kinderen.

Paradiso

Ik begon met het maken van muziek toen ik 7 jaar was. Onder dwang leerde ik spelen op de blokfluit. Na twee jaar flierefluiten mocht ik een aantal jaren keyboardlessen volgen. Op mijn 16de kreeg ik mijn eerste gitaar en begon ik met zingen en het schrijven van liedjes. Ik speelde in verscheidene bandjes, nam deel aan talentenjachten en werkte mee aan diverse muzikale projecten. Mijn onmiskenbare talent en tomeloze ambitie leidden mij uiteindelijk naar de Finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso te Amsterdam.

Doel

Het belangrijkste doel wat ik wil bereiken met het maken van muziek met kinderen is het vergroten van het zelfvertrouwen. Tijdens het schrijven, opnemen en uitvoeren van een lied zijn veel obstakels te overwinnen. Een onderwerp voor een liedje verzinnen kan al heel lastig zijn. Of het optreden voor een publiek. Als dit soort obstakels met succes worden overwonnen zal een kind waarschijnlijk meer zelfvertrouwen krijgen. Spelenderwijs omgaan met problemen kan een bijdrage leveren voor het doen van taken op andere leefgebieden.

Als je mij wilt inhuren voor een workshop of optreden kan je een mail sturen met je vraag en telefoonnummer. Dan neem ik contact op om verdere afspraken te maken.

Songwriter

Via de site martijnvanderzande.com kan je meer te weten komen over mijn werk als liedjesschrijver.

Beluister hier zijn Kinderliedjes!

Contact en boekingen: 06-42776806 info@martijnvanderzande.com

foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop foto workshop